Activitate pentru comunitate

Unitatea de Suport COVID-19

La inițiativa Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „G. E. Palade” din Târgu Mureș, Prefectura județului Mureș, Consiliul Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș  alături de celelalte autorități locale au decis transformarea Sălii polivalente din cadrul campusului universității într-o Unitate de Suport Medical COVID-19 de tip modular pentru bolnavii confirmați, cu simptomatologie moderată, în administrația Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Facilitățile pe care le are universitatea și poziționarea strategică a acesteia au permis adaptarea Sălii polivalente, care are o suprafață total construită de 2369 mp într-un spațiu de îngrijire medicală în care 1901,5 mp sunt destinate doar pentru spațiile medicale propriu-zise iar restul pentru spațiile de suport, asigurând condiții optime de îngrijire în 80 de paturi. În condiții de necesitate crescută, spațiul poate prelua, prin readaptarea dotărilor, și alte categorii de pacienți.

Unitatea de Suport Medical COVID-19 dispune  de un spațiu de triaj pentru pacienți, 42 de saloane de 1-2 paturi (toate paturile sunt de tip terapie intensivă, monitorizate), cu suprafețe cuprinse între 8-16 mp, cu circuite adaptate, specifice bolilor infecțioase precum și toate spațiile anexe necesare bunei desfășurări a activității în condiții de siguranță. Fiecare salon dispune de acces la oxigen medicinal alimentat de la stația centrală precum și celelalte utilități necesare iar o parte dintre ele sunt conectate și la rețeaua de aer comprimat, permițând, la nevoie tratamentul intensiv, inclusiv ventilație mecanică a bolnavilor critici. Unitatea este prevăzută cu accese separate pentru pacienți, pentru personalul medico-sanitar, pentru aprovizionarea cu medicamente, hrană și alte materiale precum și pentru eliminarea deșeurilor contaminate.

Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice a UMFST va diagnostica SARS-CoV-2

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a decis reorganizarea activităţii în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice pentru a putea realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2. În paralel, s-a solicitat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Ministerului Sănătăţii includerea centrului din Târgu Mureş printre centrele abilitate să realizeze asemenea teste specifice – 17.03.2020

Filiala din Hamburg a Universității de Medicină Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș

Am inaugurat luni, 30 septembrie, in Hamburg, Germania, noul campus al Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie “George Emil Palade” din Targu Mures. Un proiect care, pentru multi parea imposibil sau macar neobisnuit, a devenit realitate dupa 4 ani.

Romania este prezenta acolo, intr-o forma diferita, dar foarte vizibila. Drapelul Romaniei, fluturand in fata campusului si numele orasului Targu Mures (Neumarkt A. M.) sunt dovezile simbolice ale acestui fapt.

Am simtit acolo, impreuna cu cei care mi-au fost alaturi, respectul pentru tara si pentru universitatea noastra, venind din partea oficialilor germani, a presei, a parintilor si mai ales, a studentilor dar si bucuria si mandria colegilor si prietenilor care au fost acolo sau au urmarit, de departe, evenimentul. Si, mai presus de toate, am inteles incotro trebuie sa mergem!

Fuziunea UMF-UPM

Senatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în ședințele din 18.04.2018 au decis fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș cu Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș prin absorbția Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

În urma fuziunii, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș îşi păstrează integral statutul de instituţie de învăţământ superior acreditată, codul fiscal şi adresa juridică şi fiscală precum şi toate celelalte elemente şi atribute specifice, inclusiv caracterul său multicultural, așa cum este prevăzut în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și își va modifica denumirea din Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș.